Tutaj widać podstawę do której będzie przykręcony domek
wędzarniczy i obsadzoną rurę dymną
Pierwszy ogień i pierwszy dym :
Pozostała już końcówka – a więc wykonanie ostatniej ,
wykończeniowej warstwy cegieł i zamontowanie domku wędzarniczego
Pozostał do założenia termometr i dokładne umycie wędzarni
dodaję efekt tegorocznego - przedświątecznego wędzenia :)
Ciekawe rozwiązanie ale ja potrzebuję większą wędzarnię. Jak się bije świnkę to kiełbasy jest duuuużo :)
OdpowiedzUsuńSzamot w palenisku, to moim zdaniem zły pomysł, może być problem z kontrolą temperatury i to duzy. Termametr na srodku wedzarni powinien byc, bo tak masz tylko tem u gory, a nie srednia.
OdpowiedzUsuńwędzarnia sprawdziła się już wiele razy - czy to przy wędzeniu ryb czy też mięsa na wędliny i kiełbasy
OdpowiedzUsuńszamot sprawdza się idealnie a i z kontrolą temperatury nie ma najmniejszego problemu, sterowana jest ona szybrem , który znajduje się w rurze