czwartek, 5 marca 2015

Budowa wędzarni - krok po kroku c.d 1


Tutaj widać podstawę do której będzie przykręcony domek wędzarniczy i obsadzoną rurę dymną


Pierwszy ogień i pierwszy dym :



Pozostała już końcówka – a więc wykonanie ostatniej , wykończeniowej warstwy cegieł i zamontowanie domku wędzarniczego




Pozostał do założenia termometr i dokładne umycie wędzarni




dodaję efekt tegorocznego - przedświątecznego wędzenia :) 





3 komentarze:

  1. Ciekawe rozwiązanie ale ja potrzebuję większą wędzarnię. Jak się bije świnkę to kiełbasy jest duuuużo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szamot w palenisku, to moim zdaniem zły pomysł, może być problem z kontrolą temperatury i to duzy. Termametr na srodku wedzarni powinien byc, bo tak masz tylko tem u gory, a nie srednia.

    OdpowiedzUsuń
  3. wędzarnia sprawdziła się już wiele razy - czy to przy wędzeniu ryb czy też mięsa na wędliny i kiełbasy
    szamot sprawdza się idealnie a i z kontrolą temperatury nie ma najmniejszego problemu, sterowana jest ona szybrem , który znajduje się w rurze

    OdpowiedzUsuń